Upstate New York Barn

We believe that innovative contemporary design can support and encourage community sustainability


This home, in the vernacular connected farm building pattern of New England, features a Greek Revival facade in the front and vernacular agricultural architecture in the rear.

It was converted into a retreat for an extended family, utilizing the sequential spaces of the working farm as a method for organizing the public and private zones of the family.

Arrival to the house and balancing the contrasting formal and informal architecture were resolved by relocating the driveway to the side of the house. A new kitchen was created by renovating the rear barn, taking advantage of the north facade and post-and-beam construction style to introduce daylight through large windows. These windows also allow for a better to connection to the surrounding site’s meadow and pond.